Buca Engelli Mültecilerinde Pandemi Etkilerini Azaltma Projesi

Buca Belediyesi’nin Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı tarafından finanse edilen Buca Engelli Mültecilerinde Pandemi Etkilerini Azaltma Projesi ile Buca ilçesinde yaşayan  engelli mülteciler üzerinde pandemi etkilerini azaltmaya ve sosyal  uyum kapasitelerini güçlendirmeye yönelik hazırlanan projemiz kapsamında, eğitim almaya uygun 50 engelli  bireye  teknolojik olanaklar sağlanarak eğitime erişiminin sağlanması yolu ile dil bariyerinin aşılması  amaçlanmıştır.  Projemiz kapsamında online Türkçe dil eğitimi verilirken engelli bireylere ve ebeveynlerine online psiko-sosyo destek programı da uygulanarak psiko- sosyal yönden güçlendirilmesine de katkıda bulunulacaktır. Projemiz Ocak 2021 de başlayacak olup projenin 2021 yılının temmuz ayında tamamlanması ön görülmektedir.

Projemiz ayrıca Çocuk Koruma Kuralları çerçevesinde yürütülecek olup  yoksulluğun azaltılmasını ve sürdürülebilir kalkınmaya ulaşma hedefine katkıda bulunacaktır.

Proje kapsamında engelli mültecilere film gösterimi ile engelli ritim grubu gösterisi gibi sosyal etkinlikler de bulunmaktadır.

Yapım - Proje Çalışmaları