Buca’nın çevreci projesi meclis gündeminde

Yayın tarihi: 04.01.2020

Buca’da temiz enerji devrimi

Buca’da temiz enerji devrimini gerçekleştirecek güneş enerji santrali projesi, ocak ayı meclis toplantısında gündeme getirildi. Buca Belediyesi’ne ait Kaynaklar’daki arazide ve pazar yerlerinin üstünde kurulması planlanan güneş panelleri sayesinde aylık yaklaşık 300 bin TL gelir getirecek proje için 30 milyon TL faizsiz kredi çekilmesi, oy çokluğuyla kabul edildi. Proje hakkında konuşan Başkan Kılıç, “Bu proje, belediyemiz için rantabl düzeyde bir çalışma olacak” dedi.

Buca Belediyesi 2020’nin ilk meclis toplantısını Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç yönetiminde gerçekleştirildi.

Meclisin açılışını gerçekleştiren Başkan Kılıç, meclis üyelerinin ve tüm Bucalıların yeni yılını kutlayarak 2020’nin herkese sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni etti.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Meclis oturumu, Denetim Komisyonu Seçimi ile devam etti. Komisyon seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi grubundan Uğur Aydın, Filiz Meraklı ve Bülent Uygur; AK Parti grubundan ise Ünal Ömür ve Mustafa İnce kapalı oy usulüyle seçildi.

PAZAR YERLERİNİN ÜSTÜNE VE KAYNAKLARA GÜNEŞ TARLASI
Meclis gündemine ek olarak sunulan başkanlık önergesinde, Buca’da temiz enerji hamlesini başlatacak güneş enerjisi projesi için 30 milyon TL kredi kullanımı gündeme geldi. Önerge hakkında konuşan Başkan Kılıç, “Buca Belediyesi olarak temiz enerjiye ulaşım için gerekli adımları attık. Güneş enerjisi santralleri kurulmak üzere, özellikle kapalı pazar yerlerimizin üstüne ve Kaynaklar bölgesinde belediyemize ait yaklaşık 16 dönümlük bir arsaya güneş enerjisi panelleri kurmayı planlıyoruz” dedi.

BELEDİYENİN ELEKTİRİK GİDERLERİNE KALICI ÇÖZÜM
İller Bankası kanalıyla Dünya Bankası üzerinden faizsiz kredi çekileceğini ifade eden Kılıç, “Belediyemizin aylık 400 bin TL elektrik ödemesi var. Biz bu proje sayesinde elektrik giderlerimizden yaklaşık 300 bin TL düşülecek.  Uzun bir süre bunun çalışmasını yaptık. Bu proje, belediyemiz için rantabl düzeyde bir çalışma olacak. Ayrıca ilerleyen süreçte fazla üretilen enerjinin de TEDAŞ’a satılıp karşılığı alınabilecek. Elektrik giderlerimiz çok fazla. Bu proje önemli bir gelir sağlayacak. Bu çalışmanın yanı sıra tasarruf için de Buca’ya faturalandırılan park ve sokaklarda LED aydınlatmayla geçerek gelir elde etmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Başkanlık önergesi oy çokluğuyla kabul edildi.