23. Ali Rıza ERTAN Şiir Ödülü Yönetmeliği

1-Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü'ne, yayımlanmamış kitap oylumlu dosyayla katılım sağlanır. Konu ve dize sınırlaması yoktur. Kitap oylumu taşımayan dosyalar kesinlikle değerlendirmeye alınmaz.

2- Daha önce Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü’nde derece alan şairler ile başka bir yarışmada ödül kazanmış dosyalar yarışma dışında tutulur. Yarışmaya gönderilen dosyalar iade edilmez.

3- Yarışmaya katılan adaylar başvurularını açık ad ve adresleriyle yapmak zorundadırlar. Edebiyat alanında nüfus kaydındaki adından farklı bir adla yayın yapan ve bu adla tanınanlar, eserlerini aynı adla sunabilirler; ancak resmi işlemler ile ödülün kendilerine teslim edilebilmesi için gerçek adlarını verecekleri bilgiler içinde mutlaka belirtmek zorundadırlar.

4- Ödüle, 1985 yılı ve sonrası doğumlular katılabilir. Katılımcıların, adına şiir ödülü düzenlediğimiz Ali Rıza Ertan’ın vefat yaşı olan 35 yaşını geçmemesi ilke olarak benimsenmiştir.

5- Şiirler, bilgisayarda düzenlenmiş olarak 6 (altı) nüsha kitap oylumlu dosya halinde gönderilmelidir.

6 - Katılımcının adı, soyadı, kısa özgeçmişi, posta adresi, varsa e-posta adresi ve telefon numarası yazılmış olmalıdır.

7- Şiir Ödülüne son katılım 8 Mayıs 2020, cuma günü saat 17.00'ye kadardır.

8-Dosyalar, posta, kargo ile ya da elden "Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü 2020" Hürriyet Mah. 431/5 sk. No:2 Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu Şirinyer - Buca /İZMİR adresine ulaştırılmalıdır. Postada meydana gelecek gecikmelerden Müdürlüğümüz sorumlu değildir.

9- "Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü, 12 Haziran 2020, Cuma günü saat 19.30'da Ali Rıza Ertan büstü önünde düzenlenecek törenle verilecektir.

10- Yarışmaya İzmir ve yakın çevresi dışından katılıp ödül kazananların ödül gecesi konaklama ve yol giderleri Buca Belediyesi tarafından karşılanacaktır.

11- Seçici Kurul; Ahmet Günbaş, M. Kadri Sümer, Halim Yazıcı, A. Zeki Muslu ile Özlem Tezcan Dertsiz’den oluşur.

12- "Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü" 3500.-TL.dır. Seçici Kurul değer bulduğu takdirde "Başarı Ödülü" verilebilir.  Başarı Ödülü 1500.- TL'dir. Oylama eşitliğinde ödüller paylaştırılabilir.

13- Sonuçlar,  8 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren internet sitemizde yayınlanacaktır. (www.buca.bel.tr) .

Başarı Dileklerimizle…

Bilgi ve İletişim: